Gå till innehåll

Inför valet 2022

I valet 2022 behövs en förändring. Sverige har ingen bra ledning. Politiken styrs efter att viljan att få makt har lett till en blandning av politik från liberal till vänster, med ett orimligt stor inflytande från ett av de minsta partierna, MP, som med sin symbolpolitik förargat medborgare utan att åstadkomma förbättringar för klimatet.

Det är dags att bry sig om medborgarna och värna om en bra utveckling för landet.

Jag söker stöd för att representera Moderaterna i Sveriges riksdag, såväl som i kommunfullmäktige, som jag är ledamot av sedan valet 2014.

Min grundideologi är det som driver mig mest. Liberalkonservativ politik är en tydlig politik där människor ska få sköta sina egna angelägenheter på ett ansvarsfullt sätt, medan staten ska betrygga säkerhet och skipa rätt mellan sådana människor.

Vår moderata politik går ut på att uppmuntra människors egna krafter att utveckla sig själv och bidra till sin försörjning med arbete i någon form, även i egen regi, och till ett bättre samhälle, medan samhällets hjälp ska vara en uppmuntran och samtidigt ett skyddsnät för de som ramlar emellan.

Samhället ska vara empatiskt mot människor, men prioritera de som försöker göra sitt bästa oavsett förutsättningar. En dålig uppväxt får inte ses som en ursäkt att missköta sig mot vare sig samhället eller medborgare, utan samhället ska vara tydligt med att inte acceptera misskötsel eller våld mot vare sig medmänniskor eller samhällets resurser.

Liberal politik innebär inte att samhället ska vara kravlöst, utan tvärt om ska samhället förvänta sig att du bidrar efter förmåga, och du ska uppskattas för att du bidrar. Det gäller alla människor oavsett ursprung, kön, läggning eller annat. Medborgare ska värderas efter sina val och handlingar, inte efter sina förutsättningar eller egenskaper.

Jag vill även aktivt motverka ett statligt missbruk med människors egendom, dvs missbruk av både skattemedel och ämbete, samt onödigt politiskt inflytande. Det innebär även att jag aktivt motarbetar det utbredda inflytande socialdemokratins alla grenar har i en omfattande del av samhället, långt utöver vad som är rimligt i ett liberalt, utvecklande, starkt och fritt samhälle.

Allt detta är praktiskt tillämpbart på många av samhällets aktuella frågor, och i politiken ska vi i sådana frågor ta ett steg tillbaka och återgå till våra värderingar för att ta klocka och avvägda beslut.

Politik är inte att vilja, utan att ansvarsfull välja. Vi hamnar alltid i situationer där vi måste prioritera olika viljor mot varandra. Alla kan inte få allt. Därför måste politiken vara ansvarsfull, tydlig och så länge som möjligt rättvis på ett balanserat sätt.

Vi hoppas att vi vaknar den 12 september 2022 till en bättre framtid. Och jag brinner nu alltmer för att göra en förändring åt rått håll.

Michael Nimstad, mars 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *