Gå till innehåll

Att väga orden

En mediastorm har rasat mot Tobias Billström, för att han i ett försök att uttrycka sig retoriskt benämnt svenskar som "blonda och blåögda". Detta har lett till att hela vänstern rasat och kallat Billström för rasist. Samtidigt uttrycker sig andra sjukligt respektlöst.

Folk har uppenbarligen ryckt frasen ur sitt sammanhang, för om man lyssnar på vad Billström säger i sitt sammanhang handlar det inte precis om rasism. Men vänstern, ivrigt påhejade av mediadrevet, uttrycker sig allt annat än realistiskt i sammanhanget. Uttalandet var uppenbart klumpigt, men det krävs illvilja för att ge grund för en rasistisk tolkning. Hade den varit rasistisk så hade han inte kunnat sitta kvar i en regering som tydligt tar avstånd från all form av rasism.

Man märker alltså ord, vilket i den utmärkt formulerade bloggen över situationen morgonsur.wordpress.com beskrivs som att det är den dummes sätt att hävda dig.

Våra politiska företrädare har av "mediadrevet" krav att väga varje ord på guldvåg, för om något går att misstolka så görs det också det, och folk blir uthängda för småsaker. Det i sig är bekymmersamt och riskerar få folk att främja sig från politiken.

I det skenet är det helt otroligt att den nu f.d. ordföranden i Ung Vänster i Luleå, Christoffer Hurtig, kunnat uttrycka följande påståenden i sin Twitter. Dessa är en rad helt orimliga uttryck som är utmärkta exempel på vänsterns allra dummaste dumhet.

ch-tanker
Helt klart är att en fullt tänkande person hade lärt av historien och samhället runt om hur allvarligt fel kommunismen är.

ch-nasta-pave
Bara detta uttalande är grund för åtal.

ch-lilian
Idiotiskt och respektlöst oavsett åsikt.

ch-vill-skjuta
Just detta fick honom att tvingas lämna sitt ordförandeuppdrag i Ung Vänster - först 12 dagar senare, efter att andra än hans anhängare noterat tweeten!

Christoffer Hurtig har genom ovanstående inlägg visat en störning som kan associeras till en viss ökänd norrman (inte i åsikter utan hur de yttrar sig). Hur har han kunnat få ett ordförandeuppdrag i ett politiskt parti i demokratiska Sverige? Vad säger det om hans partikamrater?

Det värsta av allt är att vänsteranhängarna knappt reagerar, för i olika olika kommentarsfält och Facebookgrupper med i första hand anhängare till de partier som idag är i opposition kan folk uttrycka sig precis hur kränkande och nedvärderande som helst! Jo, i någon mån finns det i alla läger (för idioter finns överallt), men knappast proportionellt.

De som avkräver perfektion av våra regeringsföreträdare och andra ska akta sig själva för att använda annat än ett rimligt respektabelt vokabulär. Min egen slutsats här är att bara baserat på den intelligensnivå som återspeglas i nyss nämnda kommentarer och inläggssidor så har vi ju anledning att vara riktigt oroliga för ett regeringsbyte. Kompetensen verkar ju lysa helt med sin frånvaro.

Jag undrar, de som skriker om "solidaritet" verkar ha en väldigt märklig tolkning av det ordet, för den mänskliga grundvärderingen respekt verkar inte ens finnas med i sammanhanget.

Notera att jag nu bara drar den slutsatsen på nyss nämnda kommentrarer.
Man behöver inte leta längre för att hitta dessa, så jag väljer att inte bifoga fler citat.

 

 * * *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *