Gå till innehåll

Göteborgsvarvet

Idag ska det bli min premiär på Göteborgsvarvet. Ja, man blir tydigen inte för gammal, trots passerad 50.

För 10 år sedan rörde jag mig nästan inget. Jag började följa barnen till skolan och gick hem igen, alltså 1,5 km varje morgon. "Skönt att röra sig" tänkte jag.

Michael Nimstad (Göteborgsvarvet 2013)Men, det räcker ju inte riktigt. De som säger att det i alla fall är bättre att gå en runda än att inte göra något har rätt, men det betyder ju inte att man ger det kroppen behöver för det. Speciellt inte hjärtat, som behöver puls. Då menar jag inte den pulsen man får de första hundra metrarna när man inte har någon kondition alls, utan den som börjar komma efter några kilometers löpning, som är hjärtats motion.

Det är verkligen skoj att Göteborgsvarvet är en folkfelst - som attraherat allt fler - även om man inte måste börja med halv- och helmaror för att må bra. Det gör man knappt eller av sådana evenemang, utan det är träningen på vägen dit som är den nyttiga. Kontinuiteten. Den du kan få på jympagolvet eller i löparspåret, bara det ger dig puls, hållning och en bättre kondition. Det gär dig också friskare, dvs lite mer resistent mot vardagskrassligheten!

Hösten 2003 blev jag lockad till Friskis&Svettis av en vän. Hjärtligt tack, Hans! Utan dig hade jag inte varit här idag.

Så, till alla andra, lycka till, du också! Det är inte för sent!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *