Gå till innehåll

Botemedel mot att bli lurad?

Det finns gott om idioter i världen. Ja, de kanske inte helt igenom är idioter ur sitt perspektiv, men de skor sig på andras godtrogenhet. Någon bättre benämning än parasiter finns i alla fall inte.

Återkommande skickar dessa "idioter" alla möjliga lockelser på nätet om erbjudanden, vinster, skämsel om dubbelt betald faktura och annat, och helt säkert är att någon obskyr lurendrejare kommer att lura dig om du ens försöker svara på dessa!

Det finns ett enkelt medel mot att bli lurad, och det är att söka fakta. Får du ett brev från ett företag och avsändaradressen är från en annan domän så bör du bara genom detta förstå att detta är helt åt väggarna. Det finns gott om signaler för den som tittar. Har någon uppgivit att du vunnit, utan att veta vem du är, dvs du ska berätta vem du är - och vanligen anges inte ens din epostadress som mottagadress, så är det såklart inte du som vunnit något annat än en möjlighet att bli bedragen. Och blir du lurad så anklaga inte någon annan än dig själv. Har du blivit lurad genom att ange kontokortsuppgifter på en sida som ser ut som Telias, så är det inte Telias fel!

Det har funnits personer som begärt ersättning från sin bank för att de blivit lurade av någon spammare som använt bankens logga. Det är självklart att banken inte ska kompensera folk för dumhet! Men det är bra att det berättas om detta, som avskräckning för andra.

Sök information!

Kort sagt:

bamse-botemedel-mot-att-bli-lurad

Hur straffas bedragarna?

Personligen tycker jag att det inte finns straff hårda nog för dessa bedragare, men de sitter sällan i vår världsdel och vanligen i länder där inte många bryr sig om deras medborgare lurar personer i andra länder. Det är en lång resa att kommma tillrätta med detta, för det svenska rätttsväsendet nåt inte dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *