Gå till innehåll

Dagen efter…

Det är en fadd glädje man upplever dagen efter valet. I riksdagen tar tydliga rasister och även tidigare nazister nu plats, och många vaknar med en bitter eftersmak, och undrar vad som hände? Förstod man inte vad som var på väg alls? Detta är ingen "såpa", det är på riktigt!

Men vem är egentligen "idioterna" som skapade detta? I min värld är det inte bara de 5,7 procenten väljare som valt in SD. Vi kunde gjort något åt detta:

Första skälet: Vi har undvikit alla frågor som på något som helst sätt kan tas för rasistiska. Invandrarkvinnor är förtryckta av sina män, men med hänsyn till att invandrarna ska få ha sin kultur vågar vi inte ta i frågan. Nu kommer invandrarkvinnorna själv in i de etablerade partierna, så kanske man vågar... Man har försökt lyfta frågor om burka-förbud, och direkt fått nobben av alla andra, det är risk att någon som helst inskränkning skulle uppfattas rasistiskt.
Bert har inte fel: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/valet2010/article7814085.ab
Här hjälpte media till att hjälpa SD in i politiken. Våga diskutera våra integrationsproblem, och ge inte den bollen till rasister!

Andra skälet: Vi såg vart det var på väg. Valundersökningar har länge visat att  Alliansen har majoritetens förtroende men också att SD är nära att bli vågmästare. Helt klart är att allt färre tror på den socialistiska politiken eller dess företrädare (det är bara MP som gått framåt, och det har inte med socialismen att göra, det beror på miljön). En vecka innan valet var det tydligt, 40 % vänster och 50 % allians, samt 7,5 % SD. Många (inkl undertecknad) varnade för SD i vågmästarroll, men maskrospolitikern (som aldrig ger sig) Mona Sahlin & Co försöker med en dåres envishet och med hjärteblödande sjukförsäkringsexempel, och med skallrande "slaget är inte förlorat", "vi kan fortfarande vinna". Som grädde på moset ville S förbjuda valundersökningar, eftersom man inte gillade resultatet: http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2138705/s-vill-forbjuda-matningar-innan-valet
Här hjälpte socialisterna - och dess väljare - till att hjälpa SD in i politiken. Tack så mycket!
Eller: FY SKÄMS!!!

Nu får vi hoppas att en stabil majoritet kan skapas utan socialistisk politik (med inslag av en klasskamp som var över innan jag föddes), men gärna med inslag av en förnuftig miljövänlig politik.

Jag är blå och jag är stolt, för jag har gjort vad jag har kunnat, för jag vill gärna kunna sova bättre i morgon också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *