Gå till innehåll

Det är klart att du som…

Jag har fått kommentarer om mina åsikter, och inget annat är att vänta. Det är många som liksom jag sitter i positioner och t.ex. chefer, säljare och annat som uppfattas som mer eller mindre offentligt, och som gör att de inte vill uttrycka sina åsikter som jag gör här. De är dock jätteglada att jag gör det. "Mera sånt"...

Ja, det ska bli "mera sånt"!

Men det finns också folk som är av åsikten om att "det är klart att du som har företag håller på Alliansen". Det resonemanget förstår jag inte alls. Jag skulle vilja sammanställa det så här:

  • Jag röstar på den politik som jag tror är bäst för landet och befolkningen. I den tron ingår att jag tror att en sund ekonomi för landet och för arbetare måste börja i en god ekonomi för de företag som är motorn i all verksamhet.
  • Jag röstar över huvud taget inte efter min egen plånbok eller mina egna möjligheter att få bidrag, och jag har ingen förståelse för dom som gör det, för det kommer aldrig att hjälpa dom ur sin situation.
  • Jag har varit arbetslös, och även om jag skulle bli det igen skulle jag aldrig vilja cementera mig i arbetslös genom att rösta på en bidragspolitik.
  • Jag tror på valfrihet för alla. Det är möjligt att inte alla klarar att hantera det, men straffa inte de som vill ha och kan hantera valfrihet för det. Det handlar alltså inte om min valfrihet utan alla medborgares valfrihet.
  • Staten vet inte bättre än alla medborgare. Staten styrs av politiker som bevisligen har en varierande kvalité i utbildning, kunskap och förmåga att leda landet. Det finns flera väldigt bra politiker men det finns många av motsatsen också. Staten består också av en massa tjänstemän som sällan vet mer om din situation än vad du gör.
  • Jag har sagt att lite egoism är sunt, men det betyder inte att jag skulle kunna rösta på ett lands ekonomi av så egoistiska skäl som att en viss politik skulle hjälpa just mig mest. Att rösta på en politik som gör att man får mer själv eller att man är avundsjuk på de som tjänar mer, det är egoism (och ingen sund sådan)!
  • Det finns de som röstar vänster av "solidaritet". Jag vet inte vems solidaritet, men det är normalt inte deras egen. Denna solidaritet presenteras som att vi ska ta "någon annans" skattepengar och dela med oss till dom som behöver (utan att de nödvändigtvis förtjänar) pengar.
  • Jag tror visst på ett skyddsnät. Det finns inget parti som vill ta allt från de fattiga eller slänga ut folk på gatan, det är bara ont förtal av vänsterpredikanter (undantaget möjligen vissa i SD som vill slänga ut utlänningar ur landet), och vi vill alla ha ett skyddsnät. Men det är också helt naturligt att det alltid ska finnas ett incitament att söka jobb och gå till jobbet och det ska vara lönt att jobba över.
  • Jag är inte höginkomsttagare och har aldrig varit det. Jag drabbas själv marginellt av högre marginalskatter, men jag inser att de skulle vara lika förödande som de var då Gunnar Sträng (som skapade höga marginalskatter på 1970-talet) förlorade valet pga de höga marginalskatter som gjorde att Astrid Lindgren skrev Pomperipossa i Monismanien.

Så, nu undrar jag, för vems skull röstar du?

Ha en bra dag!
Michael

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *