Gå till innehåll

Vilken passiv regering?

Efter att Skövdes Socialdemokrater presenterat en insändare i lokaltidningen SLA (Skaraborgs Allehanda) där man anklagat regeringen för att var passiv och att socialdemokraterna minsann skulle sats på jobb genom utbildning och praktikplatser skrev undertecknad denna insändare i samma tidning. Den publicerades 2010-05-24.

Efter att Skövdes Socialdemokrater presenterat en insändare i lokaltidningen SLA (Skaraborgs Allehanda) där man anklagat regeringen för att var passiv och att socialdemokraterna minsann skulle sats på jobb genom utbildning och praktikplatser skrev undertecknad denna insändare i samma tidning. Den publicerades 2010-05-24.

Vad menar S-politiker med passiv regering?

Vem vänder sig våra socialdemokratiska politiker till? Urban Ahlin, Monica Green, Patrik Björk och Carina Ohlsson saknar verklighetsnära argument, det är helt uppenbart! Det är hög tid att väljarna reagerar och försöker förstå vad de egentligen säger. Argumentationen är rent upprörande och jag som väljare blir verkligen orolig.

Vår nuvarande regering är den mest aktiva vi kan påminna oss på länge. Man tillträdde efter en högkonjunktur i ett Sverige som trots detta och trots världens högsta skattetryck hade en alltmer sjunkande välfärd. Det var oroande hur mycket företagande och kapital som lämnade landet. Nu har regeringen återfört en ansvarsfull politik som gör att jag vågar tro på det här landet igen. Det finns förutsättningar att med mer rimligt skattetryck göra fungerande åtgärder.

Ovan nämnda insändare säger att det är dags att vi satsar på utbildning och praktik så det kommer riktiga jobb. En sak kan jag säga som småföretagare som sliter varje dag, socialdemokraterna (och vänstern) kan aldrig skapa riktiga jobb! Nuvarande regering planerar en ny skolreform 2011 och man tar ett större ansvar i utbildningen än tidigare genom åtgärder som ska höja kunskapen som sjunkit allt mer i svenska skolor. Utbildning upp till och med universitet/högskola är dessutom gratis för eleverna. Vad ska då (s) göra mer? Betala lön till vissa av studenterna? Då blir det verkligen orättvisa! Och de ska införa praktikplatser, som om det är något nytt? Det finns idag bra möjligheter för arbetslösa att få praktikplatser med möjligheter till riktiga jobb i riktiga företag, och de platserna behövs om småföretag och arbetslösa ska kunna växa sig starkare tillsammans – i riktiga jobb!

Det är också uppenbart att (s), även de ovan nämnda insändarna, på ett mer oansvarig sätt vill sätta sprätt på skattepengar genom att göra insatser både här och där. Mona Sahlin ville att svenska staten skulle kasta pengar över den amerikanskägda bilindustrin, utan att tänka på hur orättvist det är för alla svenskägda företag som inte får bidrag när det går dåligt. Och företagen ska inte heller vara bidragsfinansierade, det är den absolut dyraste sysselsättningsåtgärden man kan tänka sig, och ger  dessutom en osund konkurrens. Att sätta sprätt på skattepengar utan ansvar är samma oansvariga politik gjort att det gått dåligt i socialiststyrda länder i Europa där t.ex. Laybour gjort slut på pengarna i England som nu drivs till enorma besparingsåtgärder och Grekland som gjorts konkursmässiga. Bespara oss en lika oansvarig politik i Sverige, som dessutom skulle ledas av en stadsminister som inte ens kan sköta sina egna parkeringsböter!

Här i Sverige ska man dessutom driva tillbaka landet till landet med världens högsta skattetryck och ägna sig åt en ”fördelningspolitik” ihop med vänstern där man tar mer pengar från de som förtjänar sin lön till de som behöver, och så kallar man det rättvisa. Man förklarar dock inte på vilket sätt det är rättvisa, för mig är det cyniskt.

Kära vänner, det krävs en ansvarsfull politik för att få ett land att ha välmående ekonomi och därigenom på ett ansvarsfullt sätt kan utveckla utbildning och kunskap, en bättre fungerande (konkurrensutsatt) vård och omsorg, och som ger oss förutsättning att utveckla riktiga jobb! Allt annat gör mig orolig för framtiden, och till skillnad från många bidragstagare (absolut inte alla) så menar jag inte för egen del utan för hela landets del, för om inte landet mår bra då kan på sikt inte heller du och jag må bra! Det kan vem som helst som försöker räkna ut!

MICHAEL NIMSTAD
Småföretagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *