Gå till innehåll

Hyresgästerna fabulerar

Hyresgästföreningen driver en nationell kampanj på påhittade grunder.

I dagens lokalblad säger man att inte så många känner till hyrskatten. Ja, det är inte så konstigt, för den är en konstruktion av Hyresgästföreningen, och den saknar grund!

Hyresgästföreningen, hittar helt enkelt på en "hyrskatt" som inte finns.

"Hyresgäster får inte dra av för räntekostnader för fastigheten." Nej, såklart, det är fastighetsägaren som har räntekostnaden, och fastighetsägaren drar naturligtvis av kostnaden i sin verksamhet.

"Hyresgästen får inte göra ROT-avdrag". Nej, såklart, det är fastighetsägaren som har reparationskostnaderna och som också drar av för dessa kostnader. Hyresgästen hyr ju med fullservice och får alla reparationer, service, snöskottning och annat inbakat i hyran!

"Hyresgästen betalar också vinstskatt för fastighetsägaren". Om de föregående påståenden var påhittade så var detta riktigt krystat! I all verksamhet driver man som ansvarsfull en verksamhet som bör gå med vinst, och så ska den beskattas. Men vänder sig alltså inte mot vinsten utan beskattningen av densamma! Det var en märklig vändning av den djuprött färgade organisationen! Ja, kära hyresgäst, tänk att du betalar vinstskatt till någon när du köper din mjölk också.

Hyresgärstföreningen påstår sig arbete för sina hyresgäster, men då får man ju vara seriös och inte fabulerande. Och klarsynt. Finns den förmågan?

- - -

Referens: www.skovdenyheter.se/nyhet/37535/de-vill-fa-bort-orattvis-skatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *