Gå till innehåll

Kandidat, såklart!

Jag är på allvar en kandidat till kommande svenska valen i september 2014.

Jag kandiderar för det som på valsedlarna heter
Moderata Samlingspartiet,

men som i stort är ett reformerat "Nya Moderaterna".

 

Det är inget spel för galleriet, utan det är ett parti som har gjort det bättre för många människor, och vill fortsätta göra det ännu bättre!

Moderaterna ingick i Alliansen tillsammans med Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna i 2004.

Moderaterna har, som största parti i Alliansen, men tillsamman med övriga Alliansen, genomför en rad förbättringar:

 • Alliansen har tagit Sverige bort från förstaplatsen över listan med världens högsta skattetryck! En topplacering där skrämmer bort jobben och kapitalet, och även kompetens som hellre jobbar någon annan stans än i Sverige. Men vi har inte kommit långt, vi är fortfarande på andra plats! Tänk på det när ni ifrågasätter ytterligare skattesänkning.
 • Alliansen har gjort det bättre för företagare, företag och kapital att skatta i Sverige, att vara verksamma i Sverige och skapa arbetsplatser i Sverige. Utan detta hade jobben blivit färre och som står vid sidan om arbetsmarknaden blivit ännu fler!Alliansen
 • Alliansen har satsat rekordmycket på den skattefinansierade välfärden.
 • Alliansen har sett till så att det finns många fler vårdcentralet.
 • Alliansen har sett till så det finns många fler apotek.
 • Alliansen har sett till så att vårdköerna kortats väsentligt.
 • Alliansen har sett till så att valfriheten i välfärden ökat väsentligt.
 • Alliansen har sett till så att Sverige har ett par hundra tusen mindre i ofrivilligt utanförskap. Folk förtidspensionras inte längre automatiskt ur arbetslösheten. Det fanns arbetsskygga som uppskattade förtidspensioneringen, men de flesta blev försatta i ofrivilligt utanförskap, och vara inte ens välkomna, i det "solidariska" socialdemokratiska Sverige!
 • Alliansen har satsat på fler poliser och bättre rättsväsen. Här finns dock fortfarande mycket att göra, men det är ett steg i väsentligt bättre riktning än gamla socialdemokratin som vekade ömka för kriminella snarare än att bry sig om brottsoffer! En av de saker jag aktivt vill jobba för är ett bättre rättssamhälle, där brottslighet, våld och ont uppsåt aldrig ska få löna sig! Vi måste återfå medborgarnas tro på polis och rättssamhället!
 • Alliansen har sett till att Sverige har Europas bästa ekonomi, med hjälp av bl.a. Europas bästa finansminister! En stark ekonomi i landet är naturligtvis en förutsättning för en långsiktigt god väldfärd för medborgarna.
 • Alliansen har sett till så att det är mer lönsamt att arbeta, och att det lönar sig att satsa på god utbildning och att få en högre lön, genom att man får behålla mer i plånboken, och har trots detta - eller egentligen tack vara detta - ökat landets totala skatteintäkter. Det beror bland annat på att vi har närmare en kvarts miljon mer människor i arbete nu än 2006, trots att Europa genomgått en av de svåraste finanskriserna som bl.a. fått ekonomin i Grekland på fall och flera andra länder att hamna i svårigheter.
 • Alliansen har sett till att ge tydliga besked hur man vill regera tillsammans, och i huvudsak genomfört sina vallöften eftersom man redan före valet berättat vad man vill åstadkomma.  Här står oppositionen mer spittrade och mer velande än någonsin, och går till val på att vara "grisen i säcken"!

- - -

Jag har sett och hört att folk kallar Moderaterna för egoister.

Man ska ha fullständigt klart för sig att många av Moderaternas politiska företrädare,inklusive undertecknad, knappas engagerar sig politiskt för pengars skull, och knappast av egoistiska skäl! Om jag vore egoist så skulle jag strunta i att lägga en mängd timmar på att förbättra samhället utan i stället fokusera på eget jobb, egen verkamhet eller något annat som har betydligt högre potential till att ge en god avlöning - och en lugnare fritid!

I min värld är man egoist om man sitter som "gnällig" väljare och bara vill utkräva högre skatter från andra för att finansiera sin egen välfärd. Jag säger inte att vänstern aktiva politiker är sådana, men av många kommentarer att döma i alla möjliga forum så är en många av deras "supporters" sådana.

Man ska också ha fullständigt klart för sig, att om Moderaterna vore egositer så skulle vi inte aktivt motverka varje form av rasism! Alla människor ska ha samma rättigheter tills de själva förbrukat sin rätt, och ingen ska dömas eller diskriminieras för sitt ursprung, sin tillhörighet eller sin religion. Men inget av detta ska heller ge en orättvis fördel för dessa. Det är en fortsatt utmaning som jag gärna bidrar till!

Det ska löna sig att arbeta. Det betyder inte att de som inte kan ska bli undanslagan, utan självklart hjälpta. Allt annat är en feltokning av väljare och ibland även utförande tjänstemän.

När jag började förstå politiken, för över 30 år sedan, blev jag uppriktigt rasande på alla som "bidrog" till bidragssamhället och skattetrycket, och för mig var det orättvisa när arbete inte lönade sig. Jag vill inte tillbaka till bidragspolitiken, där skatter och bidrag är viktigare än arbete. Jag tror inte för ett ögonblick på att man ska kunna anställa alla in i offentlig sektor med allt högre skatter som följd, det är en ekonomi som aldrig kommer att gå ihop, och som aldrig har gått ihop någon stans i världen!

Jag tror på människans frihet, och rätt att själva välja.

Jag tror på möjligheternas land, som är det enda sättet att skapa en bra ekonomi och ett bättre liv för nästan alla människor.

Jag bryr mig om mina medmänniskor! Det är dom, och inte staten, som ska få styra sina liv.

Därför är jag politiskt aktiv!I Almedalen i kandidatväst

Därför brinner jag för att göra skillnad!

Därför är jag aktiv Moderat, i Nya Moderaterna, i Alliansen.

Därför kandiderar jag till valen 2014, och just nu kandiderar jag i provvalet i Västra Götaland, för alla kandidater i Riksdag och Region.

 • Se min kandidatprofil här: kandidat/id/100382/Michael_Nimstad
 • Använd din mobitelefon och skicka PROVVAL till 71120, så får du en kod och kan rösta på din företrädare för Moderaterna
 • Längst upp på provvalssidan kan du sedan avge din röst: provval.moderatvg.se.

Provvalet är rådgivande för nomineringskommitén, och tiden att lägga sin röst går ut fred 18 oktober.

Jag uppskattar din röst, både till Riksdag och Region.

Tack för hjälpen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *