Gå till innehåll

Räkneverken är nollställda!

I morgon, söndag den 15/5 2011, är det omval i Västra Götaland. Regionsvalet från i höstas är underkänt och felet kan antas ha haft betydelse för valutgången och därför ska valet göras om.

Ny chans att välja framtid - Omval 2011

Regionen handhar i huvudsak:

  • Sjukvård
  • Kommunikation
  • Kultur

och av dessa är sjukvården en i allmähetens syn av de viktigaste frågorna. Ändå väntas valdeltagandet bli väldigt lågt. På framsidan av dagens lokaltidning intevjuas ett antal medborgare och flera uttrycker på  fullt allvar att "jag röstade i höstas, det får räcka".

HALLÅ!!! Ska vi förklara på ett sätt som "Svensson" förstår?:

Detta är andra chansen att välja rätt i VG-regionen, och räkneverken är nu nollställda!

Din röst från i höstas räknas INTE! Det ända sättet att få inflytande på  vilken politik vi ska ha, det är att gå att rösta i morgon! Det spelar ingen roll vad du tycker, för det är omöjligt att tillvarata din röst från i höstas!

Det är på sitt sätt bra att det blir ett separat val till regionen,  för det glöms annars vanligen bort. Framför allt styr vi vilken politik vi ska ha. Det är klart att vi måste också förstå valargumenten, och vad som är sanning och lögn, vad som är vallöften och vad som är fagert tal, som man vet inte kan genomföras.

Det har talats mycket om lögner i detta valet.

(s) har,  med alltför stor framgång, fört en valpropaganda som säger att Alliansen ska sälja ut sjukvården, och kräver svar om vilka sjukhus som ska säljas ut. Alliansen ska inte sälja ut någon sjukvård, i alla fall inte mer än den som beslutats under (s) ledning.

(v) har i flera officiella kanaler meddelat att man kommer att verka för att förbjuda privata vårdcentraler, och när vi berättar vilka privata vårdcentraler som är privata och som därmed hotas att läggas ner, då anklagar (v) oss för att ljuga??? Deras källor är citerade och angivna.

Vänsterpartierna säger också att man ska inte få köpa sig förbi köerna genom privata sjukhus. Hallå? Om man köper sig privat sjukvård så  köper man ju faktiskt sig UR köerna, och ger därmed plats för andra i den offentliga sjukvården, så låt dom som vill göra det att också göra så, det drabbar ju inte skattebetalarna på något sätt!

Alliansen i sjukvården
Det har genom det fria vårdvalet öppnats privata vårdcentraler som har ökat tillgängligheten av vårdcentraler och bara på det sättet ökat tillgänglighet och möjlighet till bättre vårdkvalité. Med det säger jag inte att de offentligt ägda vårdcentralerna är dåliga, men det märks en uppryckning genom det fria vårdvalet och den konkurrens det innebär, som på sikt helt naturligt måste ge en kvalitetsökning (även om enskilda aktörer säkert kan misslyckas på den punkten, men då blir de inte heller framgångsrika).

Alliansen värnar om din valfrihet, och medborgarnas rätt att själva bestämma sitt bästa, och på den punkten verkar vi utan konkurrens, för vänstern tycker att staten är bättre på att bestämma medborgnarnas bästa.

Alliansen i kommunikation
Nästan alla pratar om att man vill ha minst en fyrfilig väg i hela E20. (s) säger att man vill ha fyrfiligt överallt, men man verkar inte för det, utan lierar sig med partier som uttalat säger "inte en meter motorväg till".Min åsikt är att en 2-1-väg, där man bitvis är begränsad till ett körfält och inte ens kan köra om traktorer, inte kan vara tillräckligt hög vägstandard för att ens få kallas Europaväg!

Alliansen totalt
Alliansen är det enda alternativ för en ansvarstagande ekonomi. Alliansen och Moderaternas vallöften är ansvarstagande och finansierade, och det borde vara uppenbart för de som följt landets ekonomi genom den finanskris vi har haft, att med en annan ekonomisk politik hade Sverige idag inte varit Europas starkaste ekonomi!
Tag ansvar för vår framtid och hjälp till att rösta rätt i morgon!

Jag är stolt att representera en ansvarstagande politik.

Michael Nimstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *