Gå till innehåll

Rösta ansvarsfullt till EP!

I torsdagens lokaltidning stod att läsa ett debattinlägg av Ellinor Eriksson, förbundssekreterare för SSU och kandidat till Europaparlamentet. Hon tycker att det är "Dags för ett rött Europa".

Jag skrev ett insändarsvar men det har inte fått plats i den korta tid som är kvar innan valet till Europaparlamentet som är nu i morgon, söndag. Dock återspeglar detta den syn man från det partiet har på bidragspolitik mot ekonomiskt ansvar.

Min respons:

Rösta för en ansvarsfull politik i Europa!

Det är med stor oro man läser i debattsidan i SLA om SSU-företrädare och kandidat till Europaparlamentet uttrycka vilken politik de vill driva. Hon säger i klartext att hon vill lämna den åtstramningspolitik som varit nödvändig för att vända ekonomin i de krisdrabbade länder som behövt miljardstöd från övriga EU. Hon vill återgå till den politik som skapade problemen.  Det är häpnadsväckande.

Jag blir naturligtvis också orolig när man ska gå ut i skolor och övertyga våra unga om att ”Nya Moderaterna” inte finns i Europa. Vi röstar om svenska kandidater och bland de svenska kandidaterna finns ”bara” Nya Moderater, ingen annan form av desamma.

Vi i Sverige röstar fram våra svenska kandidater i Europa. och då är det viktigt att rösta fram de kompetenta företrädarna från oss som kan påverka inom den största gruppen EPP, för en fortsatt ansvarsfull politik som kan ge långsiktighet och stabilitet i krisdrabbade länder, där denna stabilitet sedan har förutsättningar att ge välstånd och arbete i riktiga jobb på samma sätt som vi nu ser utvecklingen i Sverige. Jo, det verkar ju som att SSU och S inte ser denna, men vi har faktiskt flest andel i riktiga jobb i Sverige jämfört med övriga EU i åldern 20-64 år sedan i slutet av förra året och arbetslösheten fortsätter nu att sjunka. Detta åstadkommer man inte med S-politiken.

Värna om ansvarsfull ekonomi och riktiga jobb i hela Europa och håll vänsterpopulismen och all form av extremism på avstånd från de viktiga besluten.

Glöm inte att rösta på söndag (senast)!

Michael Nimstad
Vice ordf. Moderaterna i Skövde
(Kandidat i de svenska valen.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *