Gå till innehåll

50+

Så här ser en god kungstårta ut!

Idag är jag 50

.

...och några dagar och jag har andats ut efter en intensiv vecka som avslutades med den lugnaste dagen av alla, nämligen söndagen då jag faktiskt fyllde år. Hela veckan var en uppladdning inför festhelgen!

Här är min dagbok över min 50-årsvecka!

Måndag:

Morgon: Camilla började jobba hos oss på Mindius. Introduktion i företaget.

SLA (Skaraborgs Allehanda, dvs lokaltidningen) ringde och undrade om jag kunde komma i morgon bitti.

Eftermiddag: Möte med Mattias, planerade färdigt menyn och kompletterade med en rätt.

Planerade bordsdukning, uppställning och hela arrangemanget! Äntligen känns det som att allt är under kontroll.

Barnen hade sista dagen på jullovet idag. Efter middagen hemma planerade vi gäster och bordsplacering.

Det kändes att uppladdningen inför helgen redan börjat!

Tisdag:

Morgonen möte med Charlotte Kristensson på SLA, intervju en timme och sen smög Stig Dahlstrand upp och fotograferade i annorlunda posé... kan detta bli bra? Uppskattade dock att tidningen ville intervjua mig snarare än att bara publicera de uppgifter jag bidrog med på deras förfrågan.

Kvällen delkurs två av fyra för "Ny som förtroendevald" i Skövde Kommuns sessionssal. Lärorikt inför kommande uppdrag!

Maria och jag sorterade "knäppgökskort" som festdeltagarna skulle få på festen. Det måste ju vara skoj - för alla!

Reparerade min bärbara PC sittande på sängkanten, tog närmare två timmar. Nu startar den fort igen (men sån usel idé just då!).

Onsdag:

Hoppade upp och öppnade SLA. Artikel om mig var redan i tidningen. Den överraskade mig såsom lyckad!

Lunchmöte med Näringslivsforum som inspirerade till frågor om bl.a. turistbolaget och parkeringsutredningen i sta'n. Erik (ordföranden) tyckte jag skulle aktivera mig, "du har ju alltid idéer". (Jo, på något sätt blir det.)

Beställde tårtor till festen, och köpte nya skor, både till fest och vardag.

I jobbet går VGV-systemet framåt. Det känns som att det går att överblicka slutförandet. Hade ett bra samtal med J-O.

Engagerade mig i gruppen om medlemsvård i Moderaterna...

Fick mail att mina vägghögtalare till hemmakontoret är på väg.

Kvällen: Maria och jag handlade för helgen, extra brunch på söndag och diverse i förberedelse (ifall oväntat besök kommer), godis till festen och en del annat.

Torsdag:

Slutade tidigt (mitt rum behövdes som konferensrum) och tog med Emma och ekiperade en ny festkostym! Tillsammans med gårdagens festskor blir det perfekt!

Hämtade högtalare som levererats till ICA Nära. Vem hade en tanke på att de säljs styckvis ...

Föreberedde det sista med festligheterna och en del musik. Strök skjortor och förberedde helgens ekipering. Har fjärilar i magen och ser verkligen fram emot en trevlig och spännande helg som jag ändå är nöjd med planeringen av.

Fredag:

Krögaren till lördagens fest berättade att han blivit "kidnappad" av sin familj för en överraskningsresa, eftersom han fyller 37 på lördag! (Grattis Mattias!) Han skulle infinna sig på station 09:30, så jag körde honom dit och önskade honom lycka till! Jag litade på att allt ändå var ordnat, precis som han lovat! Martin skulle få leda arrangemanget i stället. Jag åkte upp till golfklubben för att stämma av möblering och annat. Beställde och hämtade sen tårta till personalen.

Strax efter 15 avslutades min sista arbetsdag som 4x-åring. Inledde festligheterna med att bjuda personalen på nyss hämtade tårta ackompanjerad av en "Gula Änkan", och jag fick en Mackmyra av personalen! Det var en ny erfarenhet för mig, men inte desto mindre uppskattad!

Körde till stan och hämtade Maria som provianterade rosévin till söndagen, och hon lämnade mig på Friskis&Svettis. Var med som sista instämplade motionär i Skivstång/Kondition, som vi lämnade innan nervarvning och gick över till Medelpuls-jympa, så det blev totalt 90 minuter tuff  jympa. Ah! Sen Bakis&Skakis Special då jag bjöd en mangrant uppslutande Bakis&Skakis-klubb på Gläde! Bästa "mötet" ever? Vi fortsatte på Harrys och jag kom hem kl ett på natten för tillfälligt depåstopp!

Lördag:

Uppladdning! Har blivit av med mina nyaste glasögon, men men, får se om vi hittar dom, det är inte dagens prioritet!*

Tack alla på F&S för gratulationer (foto AL)

Slutförde musikplaneringen till festen. Tillresta gäster började komma vid två.

Var på Friskis&Svettis en kvart i tre. Det blev många av mina inbjudna gäster som kom på Maria Janssons jympapass. I slutet av passet fick jag blommor och gratulationer av föreningen genom Siv i styrelsen som var med och jympade, och gratulationer av alla motionärerna. Tack alla!

Därefter hem på korvkalas i samlad tropp (nästan). God uppslutning av festklädda människor i festlig stämning ätande dansk pølse (två röda korvar på papptallrik med intilliggande bröd, en klick senap, en klick ketchup och lite torkad lök). Detta avnjöts med en god öl.

En stund senare tog vi oss ganska unisont till festlokalen, Skövde Golfrestaurang, och välkomnade gästerna med mouserande välkomstdrink och en tipspromenad som min fru arrangerat med dussinet frågor om mitt liv.

Antipsti - mängder av delikatesser (foto AL)

En fyrarätters middag avnjöts av oss alla 41 personer, med

1) stor härlig italiensk antipastibuffé,

2) tryffelslungad färskpasta,

3) lammracklett och lammfilé plus salsiccia med risotto och

4) äppel- och calvadosglass i frusna champangneglas! Allt serverad med en utvald Sangiovese från Toscana! Synnerligen uppskattat alltihopa.

Stolt mamma vet bäst om mig! (foto AL)

Efter att tipspromenaden redovisats och det konstaterats att min mamma visste mest om mitt liv och andra fick lära en del så blev det kungstårta, kaffe och portvin som serverades i sällskap med musik som bjöds av Ingemar och Annika. Efter det blev det presentöppning (som imponerade!) och sen blev det en nostalgitripp till 70-talsdiscon (som begav sig när jag började gå ut), och till slut slutade dansen och vi lämnade lokalen klockan två på natten.

Söndag:

Klockan 10:05 föddes jag och exakt 50 år senare trampade familjen och övernattande (syskon och "best man") ner för trappan till sovrummet med ljus, juice och sång, och därpå följde en efterlängtad vilsam söndag i lugn och ro med familjen.

(*Måndagen efter hittade jag glasögonen där jag borde letat först...)

Tack alla som gjort hela mitt 50-årsfirande så minnesrikt!!

Tack Anders Litborn för alla fina bilder, och Lilian för bilden på oss (nedan)!


Tack för en oförglömlig helg! (foto LJ)

Och detta var bara en vecka i januari....

Hela januari var ju fullt:

Min mamma fyllde 70 en vecka innan och det firade vi i Linköping, där åt vi grekiskt och alla ditresta bodde på samma hotell.

Veckan efter var jag med Emma på Högstadiets Matematiktävling i Danderyd som gick bra, och firades med smarrig bakelse i gamla stan.

Veckan efter det kom släkten till Skövde igen, för då var det dop av brorsdottern Elin och jag fick ett nytt förtroendeuppdrag som fadder.
Tack Thomas & Lotta!