Gå till innehåll

Nyårshälsning

GOTT NYTT ÅR önskar jag alla glada, och alla som försöker bidra till ett bättre samhälle.

Här kommer en nyårshälsning med ett par tack.

Jag börjar med att sända en hälsning till PRO, och över huvud taget alla äldre, om någon till äventyrs uppfattat det som att jag haft någon synpunkt på dessa. Det har jag naturligtvis aldrig. Gott Nytt År på er!

Naturligtvis får jag tacka lokaltidningen SLA för att man satte medial fokus på mig för att jag skrivit två små kommentarer på Facebook. Det var oväntat och otippat, för att någon känt sig förorättad för att han beskrivits i ett kommentarsfält till en enskild, drabbad, persons inlägg.

Det har givit mig uppmärksamhet och ett stort stöd.

Jag får naturligtvis tacka denne "någon", som ihärdigt och återkommande i olika medier (SLA, SN och Skovdebloggat.se) fortsatt i samma spår som jag beskrev i de två kommentarena. Det gäller alltså den "insändarskribent" som fortsatt sin framfart, senast på just på Skovdebloggat.se. Tacket betyder framför allt tack för att mannen faktiskt bevisar att det jag sagt om hans skrivande verkligen är helt korrekt, vilket alla personer jag möter också vittnar om.

Tack också till Stafett Reklambyrå och deras forum (ovan nämnda) som gett mannen det utrymme som behövdes för att han skulle få fortsätta framfarten och tydligt få exemplifiera det jag beskrivit. Jag hoppas ert forum framöver får återfå och behålla en balanserad nivå av inlägg och kommentarer och att ni vidhåller ert krav på att debattörerna vid namn ska kunna stå för sin åsikt. Hedersamt.

Denne man har hållt på i många år, i uppenbar brist på självkritik, så att räkna upp allt som grundar min uppfattning om honom är nog övermäktigt. Men att, som han, utan att känna eller ha träffat entreprenören Dan Persson, anklaga honom för att vara ung och oerfaren, sakna respekt, vara översittare och vara hänsynslös mot gällande lagar är inte bara insiktslöst, det är verkligen förolämpande. Det stämmer dessutom föga med skribentens egen utsago om att vara påläst inför uttalanden. Det bevisar snarare motsatsen.

Inte heller är det välbetänkt att utan att veta någonting om mig bara sitta och "fundera ut" att jag är ny i Next (fyra år är knappast ny), eller att kunna göra bedömning av mina olika kompetenser och förhållningar till lagar m.m.. Om man inte redan vore luttrad av denne insändarskribents framfart så vore man helt förstummad. Jag väntar mig inte mycket av honom, men även han borde förstå att det han påstår är orimligt, och att alla hans dessa påståenden är klart förolämpande.

I sin framfart påstår han också en mängd saker om Next Skövde, vars styrelse inkluderar framstående näringslivsföreträdare i Skövde och för närvarande samtliga Skövdes kommunalråd. Om bara en del vore sant så skulle naturligtvis styrelsen vara polisanmäld och fått lämna sina platser, och kanske även övriga (politiska) uppdrag. Hela styrelsen i Next Skövde är helt enig, och helt trygg med, att alla beslut vi tagit är korrekta och trygga med att vi tagit rätt beslut. Vi är också överens med kommunledningen och näringslivets företrädare om att skapandet av den lösning vi nu har gällande vår ordförande är den rätta och varit den absolut bästa för verksamheten. Ingen har påvisat något bättre alternativ och därför har inte heller någon som lidit skada av någon upphandling. Vi är dessutom helt överens om att övriga upphandlingar är korrekt genomförda och styrelsen är trygg med att alla anspelningar på jävrelationer är helt obefogade, då vi naturligtvis vet när och hur upphandlingarna egentligen gått till.

Next Skövde är inte problemet. Next Skövde är möjligheten. Bolagets nuvarande ordförande, en av få jämförbara kompetenser i Sverige, har, liksom flera andra, medverkat till att utveckla den tidigare turistbyrån till ett destinationsbolag som kan mäta sig nationellt. Ordföranden har dessutom lagt långt mer i engagemang än vad som sägs i hans uppdrag och avtal, och han har nyttjat kontakter i sitt breda kontaktnät till bolagets och kommunens fördel. Problemet är den media, och tillika vissa insändarskribenter som saknar insyn, som letar efter sensationer och svarta rubriker snarare än att medverkar i vårt engagemang för att åstadkomma det som är verksamhetens uppdrag, att "sätta Skövde på kartan", skapa positiva värden och bidra till att kommunen utvecklas.

* * *

Jag vill härefter verkligen önska Gott Nytt År till alla andra som på ett positivt sätt försöker bidra till en bättre omvärld, så gott man kan.

Det inkluderar alla som försöker arbete konstruktivt och produktivt för att förbättra vårt samhälle, snarare än att verka som kverulanter och engagemangsdödare, liksom de som vågar stå upp och försvara andra människor snarare än att klanka och slå.

Det inkluderar många av de politiskt aktiva som försöker göra skillnad utefter vad de tror på, baserat på sin övertygelse om att faktiskt bidra till ett bättre samhälle.

Det inkluderar alla som ideellt engagerar sig i föreningsliv, idrott och friskvård, inklusive Friskis&Svettis (mitt eget "vattenhål").

Det inkluderar alla som engagerar sig i olika hjälpverksamheter och olika stöd till välgörenhet, som t.ex. Cissi Hagberg (Spring för Livet i Skövde) och flera olika föreningar.

Det innebär framför allt en riktigt glad och varm jul till Svenska Kyrkan och Frälsningsarmén och t.ex. deras hjälpverksamhet Lyktan, och många mer som engagerar sig i hjälp till behövande medmänniskor!

Det är medmänniskor som ni som inspirerar och ger energi till fortsatt engagemang!

Så, Gott Nytt År och God Fortsättning på det nya året 2015 på er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *